Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Danielsson höll undan i Vansbro Triathlon

Karl-Johan Danielsson lyckades hålla undan till seger i Vansbro Triathlon.
Trots att hans ledning krympte rejält på den avslutande löpningen.
– I dag gick jag under mantrat "go hard or go home", som min sambo sa till mig i morse, säger han.

Fjolårssergraren Erik Strand tvingades till ett sent återbud på grund av sjukdom och i hans frånvaro kopplade den i Hedemora boende Karl-Johan Danielsson ett tidigt grepp.

Redan efter det första av tre varv på cyklingen hade han ledningen med drygt tre minuter och när han gick ut på den avslutande löpningen var ledningen uppe i drygt åtta minuter.

Den halva Iron Man-distansen – 1,9 kilometer simning, 90 kilometer cykling och 21,1 kilometer löpning – tog dock rejält på krafterna på Danielsson, som fick se Ted Ås plocka in stora delar av försprånget och i mål bara vara drygt en och en halv minut efter.

– Löpningen brukar gå bättre i slutet av säsongen, så jag hoppas på det när jag ska köra en Iron Man för första gången i karriären, i Kalmar den 18 augusti.

Danielssons tid, 4.02,59, var en minut och 35 sekunder snabbare än Erik Strands segertid från i fjol.

I damtävlingen var Annie Thorén, Motala, i ledningen med tio minuter inför den asvlutande löpningen, men tog helt slut och bröt.

Segern gick i stället till Ludvikabördiga Emma Graaf.