Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel Winge stöder en strejk

I NHL har spelet stoppats på grund av konfliktåtgärder.
Nu kan serier i Sverige gå samma väg.
Domarna i division 1, J20 Superelit, J18-allsvenskan och damernas riksserie har varslat om strejk i nästa vecka.

Anledningen till vapenskramlet är att Svenska ishockeyförbundet inte vill förhandla om arvodet med Svenska förbundsdomarföreningen.

– Klart att arvodet är för lågt. Vi har 1 250 kronor per match och linjedomarna 625 kronor minus skatt. Då blir det inte mycket över eftersom vi också måste betala en kursavgift på 4 500 kronor varje år för att bli godkända. Dessutom måste vi hålla med egen utrustning, säger domaren Daniel Winge från Leksand.

Svenska förbundsdomarförenigen, som är en nybildad domarförening för division 1-domarna, kräver en ökning av arvodet med 600 kronor per domarteam.

– En linjeman i Allsvenskan har mer än dubbelt så mycket betalt, 2 600 kronor, som en huvuddomare i division 1. Jag ställer mig helt klart bakom varslet, det tror jag alla division 1-domare gör, säger Daniel Winge.

Varslet kommer att träda i kraft nästa onsdag om inte parterna når en uppgörelse.

– Vi känner oss tvingade att agera när vi blir behandlade på detta sätt, säger Daniel OKonor, talesman för Svenska förbundsdomarföreningen i ett pressmeddelande.