Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Tynell tvingas avsluta karriären

/

Daniel Tynells karriär är över.
Hjärtproblemen som han drabbades av under fredagens Kortvasa stoppar honom från fortsatt tävlande.
– Det känns förstås fortfarande rätt overkligt, säger Daniel Tynell i ett pressemeddelande.

Annons

Det var efter Kortvasan för sex dagar sedan som Daniel Tynell började känna sig dålig och efter att ha uppsökt Mora lasarett för provtagningar konstaterades problem med hjärtat.

Daniel beslutade sig då för att avstå söndagens Vasalopp, men nu står det också klart att hans karriär är över.

De senaste dagarnas provtagningar och undersökningar visar att det uppstått en liten bristning i ett mindre kärl i hjärtat. Ingående undersökningar visar dock ingen negativ påverkan på hjärtats funktioner, men bedömningen från läkarna är att det kan vara riskfyllt att utsätta sig för långvarig intensiv belastning.

Därför avråds Tynell, som fyllde 39 år för två månader sedan och som vunnit Vasaloppet tre gånger, från fortsatt elitsatsning.

– Det känns förstås fortfarande rätt overkligt det som hänt och så klart väldigt tråkigt. Även om det inte var så här jag ville avsluta min skidkarriär så är jag ändå tacksam att det inte kommer att påverka mitt liv i övrigt. Jag är lycklig över att jag haft möjligheten att ägna mig åt proffesionell skidåkning under så många år, säger Tynell i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag vet nu också att det som hände inte orsakats av min "elitidrottsträning" genom åren och att det heller inte fanns några som helst signaler på att någonting var "fel" innan. Jag skulle inte ha gjort på något annat sätt. Läkarna beskriver det som ren och skär otur och väldigt, väldigt ovanligt på den kategori människor som jag ändå representerar.

Annons