Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel Röjsel kammade hem bronset i sprint-SM i backe: "Borde inte gå"

Daniel Röjsel, som deltog i sprint-SM i backe i helgen, tog hem bronset i tävlingen. Detta trots att dalaföraren har liten erfarenhet av att köra fyrhjulsdrivna bilar. – Det borde inte gå med så lite rutin i bilen, säger Daniel Röjsel till sin hemsida efter tävlingen.

Dalasonen Daniel Röjsel tog hem SM-bronset till SMK Dala Falun i torsdags. Detta efter sin första tävling i sprint-SM i backe i Borås. Han kvalificerade sig för finalen som den tredje snabbaste föraren – en final där förarna startade utifrån vilka placeringar de hade nått i kvalet.

I finalen körde Daniel på de snabbaste mellantiderna – men trots det så räckte det inte hela vägen. Det blev en tredjeplats till slut för en nöjd dalaförare.

– Backen blev väldigt uppkörd så jag fick lära mig hur fort man kan åka med den grymma väghållningen det är i bilen. Att det var så nära till guldet visar ju också att jag kom in i körningen väldigt snabbt, säger han till sin hemsida.

Efter SM-bronset var det dags att köra vidare – den gången till Ericsbergs Slott. Där stod Slottssprinten som nästa utmaning med sina 38 kilometers körning under fredagen. Totalt 40 tävlande stod som konkurrenter i Daniel Röjsels klass.

Trots att regnet öste ned under morgonen så var det en lyckad tävling för Daniel Röjsel. Han noterades för en andraplacering efter att ha kört den näst snabbaste tiden på fjärde och sista sträckan.

– Vi är jättenöjda. Återigen ett otroligt bra resultat med tanke på den lilla rutin jag har i bilen. Fick även ta lärdom i hur det är att hantera bilen på halt underlag, säger Daniel Röjsel till sin hemsida.