Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel i Porschen, enda glädjeämnet

STCC:s andra deltävling är ett evenemang som dalaförarna helst vill glömma.
Roger Eriksson, Dala-Järna, fick med sig två poäng och Tomas Engström, Säter kammade noll.

Annons

Roger blev påkörd i kvalet och fick aldrig chansen att tävla i superpolen om de bästa startplaceringarna. I det första racet startade han därför tolva och körde upp sig till en niondeplats.

Det gjorde att han fick starta från nionde platsen i det andra racet. I det var han på hugget och avancerade till en sjundeplats innan dagen tog slut. På det fjärde varvet körde han av med Seaten och tvingades bryta.

– Jag kände att jag hade bra fart i bilen och i min iver att ta in på de som låg framför bromsade jag lite för sent och hamnade i gruset, förklarade Roger i ett pressmeddelande.

Även Tomas Engström startade långt bak i det första racet efter att ha gjort ett dåligt kval. I kvalet understyrde bilen och slet onormalt mycket däck.

Inför finalerna hittade teamet felet, en detalj i framvagnen på Hondan som byttes. Det gjorde att han var bra med på varvtiderna i racen men eftersom han startade långt bak var det svårt att förbättra positionen.

I det första heatet blev han elva och i det andra heatet plockade han en del placeringar innan säkerhetsbilen kom ut på banan efter Roger Eriksson avkörning. I omstarten laddade Engström för fullt men blev påkörd av Rickard Rydell. Det gjorde att även han tvingades bryta.

Fredrik Ekblom, VW, vann det första racet och Mattias Andersson, Alfa Romeo, det andra.

Daniel Haglöf, Borlänge, är däremot en dalaförare som fått upp farten efter en dålig inledning i Porsche Carrera cup. I lördagens första final blev han sexa, en placering han förbättrade till den andra. Då blev han trea och fick klättra upp på prispallen.