Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel byter is mot asfalt

Daniel Röjsel byter is mot asfalt.
I vintras blev han fyra i junior-SM på isbana i en Opel Corsa.
I dag gör han debut i banracingens JTCC.

Annons

– Bil på is är som rallycross, fast på vintern, konstaterar han, yngst i SM-startfältet med sina 15 år där de äldsta får vara 25.

Erfarenhet av asfalt har han genom 80 varv på premiärbanan Knutstorp och 3,5 varv på Gelleråsen.

– Där rasade motorn.

På Knutstorp trivs han bra.

– Det är en rolig bana. Det är mycket upp och ned och det svänger hit och dit hela tiden. Synd bara att det är så långt att åka till Knutstorp.

Det står 19 bilar på startrakan och Daniel räknar med att det blir trångt i starten. Om sina chanser vet han inte så mycket.

– Det är många nya förare och jag vet inte var de andra står.

En sak vet han, och det är att den egna styrkan är förmågan att åka med jämn fart. Den färdigheten har han skaffat sig genom att köra radiostyrda bilar och från de små bilarna har han lärt sig mycket.

– De fungerar som en riktig bil när det gäller hjulinställningar och mycket annat också, förklarar pappa Christer, själv aktiv rallyförare, men som under racinghelgerna får fungera som mekaniker åt Daniel tillsammans med bland andra farfar.

Eftersom Daniel och Sebastian är kusiner innehåller JTCC i år en ren släktfejd.

Hur kommer det att gå?

– Jag vet inte. Men det finns så många vita Citroen-bilar på banan så det blir svårt att hålla i sär dem.

Daniel ser en framtid inom motorsporten. I vår går han ut grundskolan och har blivit antagen till motorsportgymnasiet i Anderstorp till hösten.