Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damfotbollen återuppstår i klassiska Ornäs BK

/

Annons

Ornäs BK har varit vilande och inte haft någon aktivitet under de senaste åren. Nu ljusnar det - både ekonomiskt och verksamhetsmässigt.

Klubben räknar med att leverantörsskulderna är borta under året och siktet är inställt på att delta i damernas division fem till våren. Träningar är i gång och håller det i sig anmäls klubben till seriespel.

Efter sommaren är tanken att också komma i gång med flickfotbollen. Klubben har även en dialog med skolan i Ornäs och arbetar för att genomföra gemensamma aktiviteter.

Något positivt i sammanhanget är den nya sporthallen, som ger bra förutsättningar för träning inomhus vintertid.

- Vi har övervintrat några år, konstaterar Niclas Granér i Ornäs BK.

En stor del av de gamla skulderna har betats av.

- De har legat oss i fatet lite, efter elitsatsningen. Det är några fordringsägare som vi betalar under två år. Vi har jobbat på och dragit in pengar och vi har fortfarande en del sponsorer, säger Niclas Granér.

Klubben har under de senaste åren inte haft några egna lag. Men det har varit viss verksamhet på idrottsplatsen. Bland annat har Brage och en del distriktslag tränat här, och skolan har också använt idrottsplatsen.

- Det finns intresse för den gamla klubben, som fortfarande är ett namn. Det har vi märkt nu när vi pratar med spelare. Sedan måste man få i gång laget och se att det är hållbart.

Niclas Granér menar det behövs fotboll i Ornäs:

- Vi hoppas att tiden är mogen och att vi kan få i gång lite verksamhet igen. Vi får jobba steg för steg, i långsam takt.

Annons