Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttedrottningen om drömmen: "Om fem år vill jag vara en känd spelare i hela världen"

Allsvenska stjärnan Tabitha Chawinga öser in mål för Kvarnsveden och drömmer om att bli bland de största stjärnorna i världen. Nu spås hon en lysande internationell karriär av tränaren Jonas Björkegren.
– Jag tror absolut hon kommer bli topp tre i världen, säger Björkegren till SVT Sport.

Annons

Tabitha Chawinga har haft en magisk resa sedan hon kom till Krokom i Jämtland för tre år sedan. Skyttedrottningen har svarat för totalt 104 mål på 69 matcher och har nu börjat göra sig redo för att ta nästa steg.

– Om fem år vill jag vara en känd spelare i hela världen, säger Chawinga till SVT Sport.

Jonas Björkegren är övertygad om att 21-åringen, som den här säsongen redan har svarat för nio mål på sju matcher, snart kommer vara förlorad för Kvarnsveden.

– Fortsätter den här utvecklingen och hon tar ett steg till en större klubb i Europa så tror jag att om fem sex år kommer spelarna här i Kvarnsveden idag titta på TV och säga att hon har jag spelat med. Jag tror absolut hon kommer bli topp tre i världen, säger Björkegren.

I SVT:s reportage berättar Chawinga både om drömmen om att få spela ihop med Marta och om vad resan från Malawi till Sverige har betytt för henne.

– När jag bodde hemma i Malawi var mitt liv väldigt tufft. För jag kommer från ett fattigt land. Jag ville skaffa pengar för att kunna hjälpa mig själv och min familj. Nu är jag glad och självständig. Jag kan köpa mina kläder och mat själv. Jag betalar skolavgifter och mat för mina systrar och mina gamla lagkompisar i DD Sunshine. Jag har kunnat ge pengar. Köpa ett hus till min mamma och ett till mig själv, säger Chawinga.

För Plus-kunder: Nolervik: Fotbollsproffset tillbaka i Krokom där allt började – "Det förändrade mitt liv"

Mer läsning

Annons