Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fartfyllt när Kvarnsveden kryssade borta mot Djurgården

Kvarnsvedens avslutande bortamatch i sista omgången handlade om ett nykomlingsmöte mot Djurgården då båda lagen gick upp från Elitettan i fjol. Två lag som båda ligger i nedre mitten av tabellen spelade jämt och slutresultatet 2-2 är att betrakta som ett rättvist resultat.

Annons

Publiken som tagit sig till Stockholms stadion denna småruggiga novemberkväll fick se en fartfylld tillställning med två hungriga lag. Detta trots att inget av lagen hade särskilt mycket att spela för utöver placeringar. När vi summerar matchen som slutade 2-2 och säsongen 2016 ser vi att Kvarnsveden slutar på en nionde plats i Damallsvenskan i år.

Kvarnsvedens anfallare på bild från i fjol.

I första halvleken pressade Djurgården Kvarnsvedens försvar utan att få utdelning inledningsvis. Ett alltmer irriterad Djurgården började klaga på domaren efter två tveksamma domslut, bland annat en handssituation i Kvarnsvedens straffområde. Men så i slutminuterna fick Djurgården en frispark strax utanför straffområdet. Ett inlägg till ett bra nickläge ledde till ledningsmålet då nederländskan Michaela Van den Bulk inte gjort några misstag.

Andra halvleken inledde Kvarnsveden mycket starkt och lyckades, genom Elisabeth Addo, få till en kvittering redan efter tre minuter. Djurgården hade märkbara problem trots att de fick en hel del domslut med sig till skillnad mot hur det såg ut i första halvleken.

Kvarnsvedens tränare Jonas Björkgren är nöjd med insatsen i andra halvlek.

– I första hade vi problem med att deras backar fick styra vårt anfall alltför mycket och vi lyckades inte komma till bra lägen. Allt blev bättre i andra när Tiffany och Addo fick göra två fina mål, säger Jonas Björkgren på bussen under hemfärden.

Något att nämna är att Kvarnsvedens mittfältare, 23-åriga Elisabeth Addo från Ghana, gjorde andra halvleken tuff för djurgårdarna. Bland det Addo lyckades åstadkomma fanns mål, nick i stolpen samt skott på en djurgårdsförsvarares arm i densammas straffområde utan åtgärd från domare Linn Andersson.

Genomgående i matchen var att Kvarnsvedens målsprutaTabitha Chawinga hade problem att ta sig förbi Djurgårdens backlinje på grund av försvararen Michaela Van den Bulk som för övrigt var mycket bra genom hela matchen. Chawinga, som gjort mål de sex senaste matcherna, blev mållös men hade mycket boll och gjorde en hel del bra insatser i övrigt.

Matchfakta

Målen: 1-0 (41) Michaela Van den Bulk, Djurgårdens IF, 1-1 (48) Elisabeth Addo, Kvarnsvedens IK, 2-1 (68) Michaela Van den Bulk (straff), 2-2 (72) Tiffany Weimer, Kvarnsvedens IK.

Straffar: Djurgården (68, Michaela Van den Bulk)

Domare: Linn Andersson

Mer läsning

Annons