Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalkurds nytillsatte VD Cego Heskali: "Säsongen 2017 kommer vi att spela i Borlänge"

Tidigare har han varit ett fan från läktarplats och aktiv i klubbens styrelse. Nu kliver Cego Heskali in som VD för dalaklubben. Med sig har han en betryggande inställningar för de som vill att Dalkurd ska bli i Borlänge och Dalarna.
"Det känns fantastiskt inspirerande att få axla denna roll", säger han i ett pressmeddelande.

Den hetaste potatisen runt Dalkurd har varit deras vara eller icke-vara i Dalaregionen. En fråga som klubben jobbat mycket med under hösten. En fråga som i slutändan nu hamnar på de nytillträdde VD:n, Cego Heskalis, bord. Han är av den bestämda åsikten att Dalkurd, med rätt förutsättningar, borde förbli i Borlänge.

Inför säsongen 2017 har han därför härliga besked.

– Säsongen 2017 kommer vi att spela i Borlänge och får vi dom förutsättningarna vi behöver för att bedriva vår verksamhet så finns det ingen anledning att flytta, säger Heskali i ett pressmeddelande.

– Som ny VD så vill jag självklart att Dalkurd ska ha de bästa förutsättningarna för att spela på elitnivå. Jag har inte varit med i de tidigare turerna mellan kommunen och klubben, men för mig är det självklart att Dalkurd hör hemma i Borlänge och Dalarna.

Vad gäller Heskalis övriga arbetsuppgifter som VD så innefattas dessa av att ta tillvara på den ideella kraft som tagit klubben där den är. Samt att fokusera på att effektivisera organisationen för att möta de kraven som ställs på en elitklubb.

Rollen som VD är ny i Dalkurd. Heskali beskriver därför avgränsningen mellan hans egen roll konta sportchef Adil Kizils roll.

-Adil sköter den sportsliga delen vilket han gör fantastiskt bra. Jag kommer att ansvara för den övriga verksamheten och bygga upp en organisation som ger Dalkurd de bästa förutsättningarna för att lyckas, avslutar den nytillträdde VD:n Cego Heskali.

Cego Heskali är i grunden civilekonom och kommer närmast från tjänsten som ekonomichef på reklambyråkoncernen Intellecta.

Läs även:

Kommunalrådet om Dalkurds tystnad: "Bollen ligger hos dem"

Uppgifter: Dalkurd flyttar – efter nästa säsong – "Får se vad som händer"

Dalkurds nyförvärv Robin Tranberg: "Det ska blir skitkul att se hur långt det kan bära"