Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalkurds bortanolla är intakt

Ny seger – ny nolla.
Dalkurds segertåg rullar vidare.
2–0-segern mot Nyköping innebar dessutom att målvakten, Frank Pettersson, höll tätt i sin fjärde raka bortamatch.
– Det är nog den skönaste segern i år faktiskt, menar burväktaren.

Det är en imponerande svit som Dalkurd på söndagen förlängde med ytterligare en match.

Segern mot Nyköping var lagets sjunde raka.

Lika imponerande är det bortafacit som man stoltserar med. På sina fyra matcher har Dalkurd ännu inte släppt in ett enda mål.

En ny erfarenhet för Dalkurds målvakt Frank Pettersson.

– Det har jag inte varit med om tidigare på den här nivån. Det är möjligt att man gjort det i något pojklag kanske.

– Och vi i Dalkurd har väl inte direkt någon historia av att stänga igen på bortaplan, så det är ju extra kul att vi lyckats att vända på den trenden, fortsätter Pettersson.

Förklaringen – en närmast perfekt symbios mellan försvars- och anfallsspel.

– Jag tycker att vi har en riktigt bra balans. De perioder vi behöver försvara, när de har bollen, då gör vi det. Men vi har också ett eget anfallsspel när vi har boll.

– Sedan kändes det inte som en bortamatch i dag. Vi hade fans på plats, så det kändes som en hemmamatch. Det var en hel del och vi vann klackmatchen överlägset. En sådan sak bidrar ju mycket också, så det är jättekul att få ge något tillbaks.

Pettersson stod själv för ett par riktigt svettiga räddningar.

– Ja, det var väl någon i första och även någon frispark i andra. Men jag får bra hjälp och det är lätt att spela.

Nyköpings BIS är ett erkänt starkt hemmalag och hade inför söndagens match inte förlorat hemma på Rosvalla sedan hösten 2010.

– Vi hörde något om det, och det är ju kul, det också, säger Pettersson och fortsätter:

– Det är nog den skönaste segern i år faktiskt. Först och främst för att "Bissarna" är det bästa laget vi mött hittills i år. Sedan är det gräsmatch och tidigare år har vi haft stora problem på gräs. Men vi gör det riktigt bra och visar hög moral.

Dalkurds mål gjordes av lagkaptenen Brwa Nouri, som satte dit bollen i öppen bur efter 24 minuter, och Smajl Suljevic, som stängde matchen helt, då han tryckte in en straff med fem minuter kvar.

I och med segern har Sirius och Dalkurd tagit ett ordentligt grepp om toppstriden i division 1 norra. Trean Forward är, tillsammans med Luleå och Vasalund, hela sju poäng efter de båda seriesuveränerna.

Pettersson är dock ödmjuk inför just det faktumet.

– Det är egentligen först de tre senaste matcherna som vi har spelat riktigt bra. Innan dess tycker jag att vi kom lite billigt undan. Det gäller att inte glömma bort vad vi har gjort bra nu. Börjar man tro för mycket är det lätt att man åker på en mina.