Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalkurd vände och vann

Med bara minuter kvar såg det ut att bli förlust för Dalkurd borta mot Västerås.
Med två mål på en minut vände dock Per Fyhr på steken och gav Dalkurd tre poäng.
– När han får gå på ett tillslag är han ett monster, säger Dalkurds tränare Jonas Björkgren.

Annons

Till viss del var det ett reservbetonat Dalkurd som tränare Jonas Björkgren ställde på banan när Dalkurd på lördagen bortaspelade mot Västerås SK.

Johan Höjer stod i mål, Diyar Altin fick starta i mittförsvaret, Ciwan Kizil startade på mittfältet och Celai Serhanoglu inledde i en offensiv ytterroll.

På bänken fanns givna startspelare som Adil Kizil, Smajl Suljevic, Alexander Ekblad och lagkaptenen Brwa Nouri.

– Det är en av få fördelar med att ligga i det klassiska ingenmanslandet. Att man kan lufta truppen, och att de som inte fått så mycket speltid får chansen att visa upp sig. Då är det också viktigt att man vinner en sådan match, det är jättebra för de grabbarna. De gjorde bra ifrån sig, säger Dalkurds tränare Jonas Björkgren.

Han fick dock se sitt lag göra en mindre bra första halvlek, där Västerås tog ledningen med 2–0.

– Vi har ingen rörelse i vårt passningsspel och blir sårbara. På båda deras mål blir vi straffade av deras kantspel, säger Björkgren.

Chidi Omejes reducering precis innan halvtid skulle dock visa sig bli viktig.

– Vi fick med oss en positiv grej att prata om i halvtid. Det var viktigt. Sedan är vi ett helt annat lag i andra halvlek. Vi äger fyrtiofem minuter fullständigt.

Trots det ville dock inte bollen in – förrän i allra sista stund.

Inom loppet av en minut lyckades anfallaren Per Fyhr med konststycket att både kvittera och ge Dalkurd segern.

– Han var stekhet. När han gör sitt första så känner man ju att en poäng borta mot Västerås är okej. Men sedan fyllde han på med ett till mål.

– Det är viktigt att visa den moralen. I förra matchen gjorde vi 2–2 mot Östersund på matchens sista spark. Här vänder vi matchen under de sista minuterna. Det tyder på en viss moral.

Matchfakta

Division 1 norra, herrar

Västerås SK–Dalkurd FF

2–3 (2–1)

Målen: 1–0 (13) Mikael Gustafsson, 2–0 (31) Mikael Gustafsson, 2–1 (45) Chidi Omeje, 2–2 (89) Per Fyhr, 2–3 (90) Per Fyhr.

Varningar, VSK: Oscar Pehrsson, Boris Ljevar.

Hörnor: 4–11.

Domare: Ozan Camlibel, Hägersten.

Publik: 325.