Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalkurd tillkännager ytterligare ett nyförvärv "Har velat ha honom sedan 2015"

Han har fem matcher i allsvenskan och 27 i superettan. Nu är han Dalkurds egendom – som säkerligen hoppas att han tar med sig sina egenskaper som skyttekung i division 1 till dalaklubben.

Dalkurd presenterade idag Richard Yarsuvat som sitt senaste nytillskott. 24–åringen med tidigare spelaradress i Norrby IF var under föregående säsong med och sköt upp sitt lag i superettan. Som grädde på moset vann han även skytteligan samma säsong.

Modersklubben har han i Borås AIK men han har genom sin fotbollskarriär hunnit med fem matcher i allsvenskan och 27 matcher i superettan. Mer betydande intryck har han nog ändå gjort i division 1 där han på 79 matcher har åstadkommit 55 mål. Efter att Yarsuvat i år valt att bryta sitt kontrakt med Syrianska – så har nu alltså Dalkurd lyckats säkra honom till Borlänge.

– ”Ricky” är en spelare som vi har väldigt bra koll på och som vi redan ville ha 2015. Han är en anfallare som gör väldigt mycket poäng och det är precis vad vi vill ha, säger sportchefen Adil Kizil i klubbens pressmeddelande.

Yarsuvats roll i den tidigare klubben har präglats av hans explosivitet och målkapacitet. Med de egenskaperna vill han nu vara med och hjälpa Dalkurd att ta steget upp.

– Min målsättning är att hjälpa Dalkurd att ta sig upp och jag hoppas att kan vara med och bidra med det jag kan. Det är också extra kul att få spela i Dalkurd med tanke på att jag har många vänner som är kurder, säger nyförvärvet Richard Yarsuvat i samma pressmeddelande.

– Jag ser verkligen fram emot att få spela inför alla kurdiska fans. Fansen är skyldiga mig en baklawa det skrev dom efter att jag gjorde det avgörande målet som slog ut Assyriska ur superettan, säger nyförvärvet.

Yarsuvat spelade tidigare med Dalkurdbekantingarna Bria Faraj och Gzim Istrefi.

– Jag har pratat med båda två och dom har bara gott att säga om klubben, så det känns verkligen tryggt att komma hit, avslutar Yarsuvat.

Läs även:

Klubblös en halv vecka – nu är han Dalkurds nya spelarförvärv

Dalkurds nyförvärv Robin Tranberg: "Det ska blir skitkul att se hur långt det kan bära"

Uppgifter: Dalkurd flyttar – efter nästa säsong – "Får se vad som händer"

Dalkurds nytillsatte VD Cego Heskali: "Säsongen 2017 kommer vi att spela i Borlänge"