Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalkurd allt närmare kvalspel till Superettan

Tre viktiga poäng bärgades.
Dalkurds oförmåga att göra mål höll dock på att kosta dem segern mot Selånger.
– Mot skickligare motstånd kommer inte det här att hålla, säger tränaren Umut Koc.

Njogu Demba-Nyrén var tillbaka i Dalkurd efter sin avstängning, och kom också att vara inblandad i matchens enda mål.

I den 27:e matchminuten fiskade den tekniske anfallaren upp bollen långt ned till höger på Selångers planhalva och levererade ett väl avvägt inlägg in i boxen.

Det möttes perfekt av en framstormande Michael Omoh, och nickavslutet, som höll allra hösta klass, resulterade i 1–0.

Ett fint mål av den 22-årige nigerianen, som hittat allt mer rätt i sitt spel ju längre säsongen har lidit.

– Jag har blivit stabilare. I början hamnade jag ofta lite fel och blev kvar på min kant när bollen var på högersidan. Nu har jag fått instruktioner om att söka mig in närmare spelet och när bollen dyker upp så försöker jag sätta den, säger Omoh.

Det man minns från matchen är dock inte i första hand Omohs mål, utan snarare missarna, som laget stod för.

Sett till chanserna borde matchen ha varit avgjord långt innan domaren blåste för full tid.

Marwan Gargouri satte an tonen, när han missade ett friläge efter knappt sextio minuter – men han skulle inte bli ensam.

Chidi Omeje, som blev inbytt, var den störste syndaren och missade tre jättechanser, varav två frilägen.

Den grövsta kom när Selångers målvakt bjöd på bollen, men trots att Dalkurd kom med två ensamma anfallare mot målvakten lyckades Omeje skjuta utanför.

Något som höll på att straffa sig.

Med mindre än fem minuter kvar dök en gyllene chans upp för en fri, och överraskad, Oliver Windahl, men Selångerspelaren lyckades bara få till ett avslut med knät, rakt på Frank Pettersson.

Dalkurd-tränaren Umut Koc är kritisk till hur hans mannar tog sig an uppgiften.

– Vi gjorde det onödigt spännande, för vi är ett bättre lag än dem. Men vi är naiva i vårt anfallsspel, samtidigt som vi då även blir naiva i försvarsspelet. Det leder till att de också får lägen och det är mer tur att de inte gör mål, säger Koc och fortsätter:

– Man tror att det ordnar sig, men det gör det inte. Man får gå in fullt ut och vara fullt fokuserad – då sitter lägena. Plus att man inte behöver släppa till så som vi gjorde i dag.

Den här gången kom Dalkurd undan med hjärtat i halsgropen, men skärpning krävs – inte minst om man tar sig till ett kval.

Umut Koc håller med.

– Mot skickligare motstånd kommer inte det här att hålla. Vi har mycket kvar att lära, det ser vi. Men samtidigt kanske det är bra att se det nu än att se det senare.

Hur kommer ni att jobba med det här?

– Det blir framför allt på träningarna. Att vi tränare får vara tydligare med vad vi vill göra under match. Det är helt upp till mig och Mambo att se till att få ut det till spelarna. Det gäller att prata och göra det på träningsplanen. Det finns inga hemligheter.