Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig respekt för handikapp-P

/

Det är skrämmande dåligt respekt för handikapp-parkeringar i Malung. Det hävdar Marianne och Willy Nielsen, Yttermalung.

Annons

– En lapplisa skulle nog lätt kunna bli lönsam bara på att skriva parkeringsböter för alla som ockuperar handikapplats utan att ha det tillstånd som krävs, säger Marianne Nielsen.

Maken Willy har rörelsehinder och kan inte gå så långt. Makarna är därför beroende av att kunna parkera nära när de ska ut och handla och uträtta sina ärenden.

– Det händer titt som tätt att de speciella handikapparkeringarna är upptagna av bilister, som inte har rätt att stå där. Och skulle man våga sig på att säga till någon så möts man ofta av ord som sköt ditt kärring så sköter jag mitt, eller att jag ska dra åt ......., säger Marianne.

Hon tycker att det är minst sagt bedrövligt, att parkeringarna som är avsedda att underlätta för rörelsehindrade blockeras av bilister, som inte har rätt att parkera på dessa platser och som är fullt friska.

– Jag skulle vilja se en skärpning och bättre respekt för att det finns människor som har svårt att röra sig och därför behöver ha tillgång till handikapp-P, säger hon.

Mer läsning

Annons