Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig arbetsmiljö på Haraldsbogymnasiet

Arbetsmiljöverket har konstaterat att det finns brister i arbetsmiljön på Haraldsbogymnasiets fordonstekniska program - lackeringsteknik.

Annons

Verket väljer därför att förelägga kommunen ett vite om 20 000 kronor, för att senast den 1 februari 2013 ha vidtagit ett antal åtgärder på arbetsstället.

Det var i januari i år som Arbetsmiljöverket inspekterade det aktuella arbetsstället på Haraldsbogymnasiet och lade märke till vissa brister i arbetsmiljön.

I ett inspektionsmeddelande, som skickades den 31 januari, beskrev verket bristerna och kommunen fick också besked om vilka krav som ställdes för att avhjälpa bristerna.

I maj i år gjorde Arbetsmiljöverket ett uppföljningsbesök och i juni i år gavs kommunen en chans att yttra sig i ärendet.

Nu väljer alltså verket att förelägga kommunen ett vite om totalt 20 000 kronor att senast den 1 februari 2013 ha vidtagit åtgärder vid det aktuella arbetsstället. Så här skriver verket i sitt föreläggande till kommunen:

* Ni ska riskbedöma all hantering av era härdplastkomponenter i er verksamhet vid lackeringsteknik på fordonsprogrammet.

* Ni ska ta fram skriftliga hanterings- och skyddsinstruktioner som ska innehålla hur arbetet ska utföras samt vilka skyddsåtgärder inklusive användning av personlig skyddsutrustning, som behövs vid arbete med sprutmålning och härdplastkomponenter.

* Berörda arbetstagare och elever ska delges upprättad instruktion.