Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig arbetsmiljö på Haraldsbogymnasiet

Arbetsmiljöverket har konstaterat att det finns brister i arbetsmiljön på Haraldsbogymnasiets fordonstekniska program - lackeringsteknik.

Annons

Verket väljer därför att förelägga kommunen ett vite om 20 000 kronor, för att senast den 1 februari 2013 ha vidtagit ett antal åtgärder på arbetsstället.

Det var i januari i år som Arbetsmiljöverket inspekterade det aktuella arbetsstället på Haraldsbogymnasiet och lade märke till vissa brister i arbetsmiljön.

I ett inspektionsmeddelande, som skickades den 31 januari, beskrev verket bristerna och kommunen fick också besked om vilka krav som ställdes för att avhjälpa bristerna.

I maj i år gjorde Arbetsmiljöverket ett uppföljningsbesök och i juni i år gavs kommunen en chans att yttra sig i ärendet.

Nu väljer alltså verket att förelägga kommunen ett vite om totalt 20 000 kronor att senast den 1 februari 2013 ha vidtagit åtgärder vid det aktuella arbetsstället. Så här skriver verket i sitt föreläggande till kommunen:

* Ni ska riskbedöma all hantering av era härdplastkomponenter i er verksamhet vid lackeringsteknik på fordonsprogrammet.

* Ni ska ta fram skriftliga hanterings- och skyddsinstruktioner som ska innehålla hur arbetet ska utföras samt vilka skyddsåtgärder inklusive användning av personlig skyddsutrustning, som behövs vid arbete med sprutmålning och härdplastkomponenter.

* Berörda arbetstagare och elever ska delges upprättad instruktion.