Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalen i Sörsjön blev Årets kooperativ i Sverige

Dalen i Sörsjön blev årets kooperativ i Sverige. Segern delades med Västgötalandet. Vinnarna utsågs bland fyra finalister genom en kombination av röstning och en jurybedömning.

Annons

– Det här var jättekul. Vem hade kunnat räkna med att vi skulle få den här uppmärksamheten? Nu får vi ny energi för att jobba vidare med det vi gör, och kanske fortsätta att hitta på nya verksamheter, säger Gun-Britt Svensson.

Hon är verksamhetsledare i kooperativet Dalen och även den som från början tog initiativ till att starta ett kooperativ i den lilla fjällbyn, med knappt 100 bofasta. Den första verksamheten var hemtjänst på uppdrag åt kommunerna Malung-Sälen och Älvdalen.

I juryns motivering om det vinnande kooperativet i Sörsjön skrivs:

"Kooperativet Dalen visar på en ständig utveckling och vad ett kooperativ kan göra för sin hembygd. Deras breda verksamhet är ett bevis på vad som händer när människor väljer att gå samman. Dalen är en starkt bidragande faktor till att bygden överlever och bidrar till stolthet och framtidstro. Verksamheten har varit i gång i elva år vilket är ett bevis på det engagemang, ledarskap och den uthållighet som de aktiva visar."