Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalecarlia cup flyttas

IK Brage gör ytterligare ett drag för att locka fler lag till nästa års Dalecarlia cup.
Från andra veckan i juli – till första.
– Målsättningen är att slå deltagarrekord, säger Mats Andréason, ansvarig för cupen.

Mitt under Dalecarlia cup i somras kom nyheten om att cupen kortas från sex dagar, måndag–lördag, till fyra, torsdag–söndag.

– Det innebär att föräldrar som ännu inte har gått på semester bara behöver ta ledigt två dagar. Och ju mer helg desto fler lag får man, säger Mats Andréason.

Problemet blev då att cupen skulle ha avslutats samma dag som Gothia Cup, världens största turnering, invigs – om det inte vore för att arrangörerna går ifrån ännu en tradition.

"Avgörs alltid andra veckan i juli" blir 2013 i stället första veckan i juli, bara dagar efter att Peace & Love avslutats.

– Många lag har tyckt att Dalecarlia Cup ligger för nära Gothia Cup. Nu har vi tagit ett steg därifrån. Jag är helt övertygad om att det är rätt och att det kommer att bli en succé, säger Andréason.

I somras berättade Mats Andréason för DT-sporten att han tror att cupen kan nå minst 400 anmälda lag.

– Målsättningen nästa år är att slå deltagarrekord, vilket innebär över 300 lag, berättar han.

Anledningen till att cupen inte har varit så lönsam som Brage har velat de senaste åren är att arrangörerna inte har lyckats locka tillräckligt många övernattningslag.

– Min viktigaste uppgift är att öka antalet övernattningslag och jag tror att det kommer att ske en rejäl ökning redan till nästa år, säger Mats Andréason.

Men med en kortare cup blir det väl mindre förtjänst per lag?

– Ja, men det är min uppgift att se till att det blir en bättre affär för Brage.

Hur ser det ut med konkurrensen från andra cuper nu när ni byter vecka?

– Östersund har haft en cup som har legat helgen veckan innan Dalecarlia cup och det finns lag som har spelat de två och Gothia cup efter varandra, men jag vet inte hur det ser ut nästa år. Borlänge kommer dock att locka lag tack vare att man har 18 fotbollsplaner på ett och samma ställe, Sportfältet, vilket är unikt i landet.