Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalatravet satsarpå ung finsk kraft

Kaj Närhinen blir ny sportchef på Dalatravet.
Den 31-årige finländaren lämnar en motsvarande post på St Michel-banan i Mikkeli.
– Jätteintressant och kul, kommenterar travbanechefen, Bosse Rydgren.

Annons

Kaj Närhinen har sedan 2007 arbetat som sportchef på den finska travbanan i Mikkeli, känd för sin hypersnabba bankropp där Varenne sprang världsrekord 2002.

– Kaj är van att arbeta med stora evenemang som Kungstrav i Finland. Ett evenemang som i år lockade 52 000 besökare under en helg, berättar Rydgren och utvecklar:

– Kaj har varit travintresserad sedan tidig barndom och han är även väl bevandrad inom svensk travsport.

Bosse Rydgren, Dalarnas Travsällskaps ordförande Per-Olov Brasar, Siljansbygdens Travsällskaps ordförande Sven Eriksson och Mats Hedbom, styrelseledamot i Dalarnas Travsällskap, är den operativa grupp som haft ansvaret för rekryteringen av en ny sportchef.

– Kaj besökte oss, tillsammans med sin fru, förra onsdagen. Och vi fick alla ett bra intryck. Kaj har en likartad befattning som sportchef i Mikkeli minst sagt, understryker Rydgren.

Behjälplig vid rekryteringen av Kaj Närhinen har kände travkonsulten Klaus Koch varit.

– Det var Klaus som tipsade oss om Kaj Närhinen. Och vi tycker alla att vi har på fötterna i valet av ny sportchef, kommenterar Bosse Rydgren.

Kaj Närhinen tillträder som sportchef för Dalatravet vid nyåret. Fram till dess ska Klaus Koch agera som tillförordnad sportchef.

– Klaus Koch har en obestridlig kompetens som vi nu kommer att få tillgång till. Tillsättandet av Klaus Koch som tillförordnad sportchef ryms inom tidigare budgeterade medel, tillstyrker Bosse Rydgren.