Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalatravet satsarpå ung finsk kraft

Kaj Närhinen blir ny sportchef på Dalatravet.
Den 31-årige finländaren lämnar en motsvarande post på St Michel-banan i Mikkeli.
– Jätteintressant och kul, kommenterar travbanechefen, Bosse Rydgren.

Kaj Närhinen har sedan 2007 arbetat som sportchef på den finska travbanan i Mikkeli, känd för sin hypersnabba bankropp där Varenne sprang världsrekord 2002.

– Kaj är van att arbeta med stora evenemang som Kungstrav i Finland. Ett evenemang som i år lockade 52 000 besökare under en helg, berättar Rydgren och utvecklar:

– Kaj har varit travintresserad sedan tidig barndom och han är även väl bevandrad inom svensk travsport.

Bosse Rydgren, Dalarnas Travsällskaps ordförande Per-Olov Brasar, Siljansbygdens Travsällskaps ordförande Sven Eriksson och Mats Hedbom, styrelseledamot i Dalarnas Travsällskap, är den operativa grupp som haft ansvaret för rekryteringen av en ny sportchef.

– Kaj besökte oss, tillsammans med sin fru, förra onsdagen. Och vi fick alla ett bra intryck. Kaj har en likartad befattning som sportchef i Mikkeli minst sagt, understryker Rydgren.

Behjälplig vid rekryteringen av Kaj Närhinen har kände travkonsulten Klaus Koch varit.

– Det var Klaus som tipsade oss om Kaj Närhinen. Och vi tycker alla att vi har på fötterna i valet av ny sportchef, kommenterar Bosse Rydgren.

Kaj Närhinen tillträder som sportchef för Dalatravet vid nyåret. Fram till dess ska Klaus Koch agera som tillförordnad sportchef.

– Klaus Koch har en obestridlig kompetens som vi nu kommer att få tillgång till. Tillsättandet av Klaus Koch som tillförordnad sportchef ryms inom tidigare budgeterade medel, tillstyrker Bosse Rydgren.