Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalatrafik tänker inte ändra sig

– Vi tänker fortsätta processen i förvaltningsrätten och tänker inte ändra oss, säger Dalatrafiks vd Claes Annerstedt.

Annerstedt konstaterar att Nobina är aktiva utanför rättsalen.

– Här läser vi i ett pressmeddelande att de vill att vi gör om upphandlingen och det har vi inga planer på. De är aktiva men nu är det så att de förhalar och drar ut på tiden när de ska yttra sig till förvaltningsrätten och det ska de göra senast under måndagen, men det blir i sista stund, som de brukar, klockan 17.00, säger Annerstedt.

Dalatrafik anser att förvaltningsrätten måste komma fram till att Nobina saknar talesrätt i förvaltningsrätten eftersom de avstod från att lämna anbud.

Maryam Yazdanfar på Nobina anser att Dalatrafik borde ge upp i förvaltningsrätten och i stället göra om upphandlingen.

I pressmeddelande som fick Annerstedt att reagera så skriver Nobina att "Dalatrafik medger att upphandlingen av busstrafiken brustit", ett påstående som Dalatrafik inte delar understryker Dalatrafiks vd.

Nobina skriver i pressmeddelandet:

"Nobina kan konstatera att det råder enighet om upphandlingens stora brister. Därför begär Nobina att Dalatrafik river upp sitt beslut och gör om upphandlingen."

Nobina vill att Dalatrafik gör om upphandlingen så att det inte sker i strid med de branschrekommendationer som bussbranschen och Svensk kollektivtrafik kommit överens om.