Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalatrafik gör stora förändringar

Efter Dalatrafiks omtalade bussrevolution har kritiken mot bland annat borttagna hållplatser varit massiv. Nu inför Dalatrafik en rad förbättringar.

Region Dalarna har beslutat att utöka den mellankommunala trafiken på sträckorna Avesta-Borlänge, Hedemora-Falun, Borlänge-Rättvik-Leksand samt Ornäs-Falun. Beslutet togs vid ett extra direktionssammanträde på söndagen.

– Vi uppskattar engagemanget som resenärerna har visat. Vi har fått mängder av synpunkter. Jag är den första att beklaga att inkörningsproblematiken av det nya systemet har drabbat våra resenärer, säger Inga-Britt Kronnäs (S), styrelseordförande i Dalatrafik.

– Men det är viktigt att komma ihåg att förändringarna inte kommer i någon tryckt tidtabell. Däremot kan man ta del av uppgifterna på vår hemsida, i vår reseplanerare eller genom att ringa vår kundtjänst, säger Claes Annerstedt, vd för Dalatrafik.

Förändringarna av trafiken på de ovan nämnda sträckorna betyder att de boende längs dessa sträckor åter ska kunna ta bussen från hållplatserna i närheten.

Om det kvarstår problem i systemet kan kommunerna beställa mer av det som kallas flextrafik. Kommunerna och Dalatrafik jobbar vidare med etablerandet av flextrafiken. Antalet hållplatser och deras placering på direktlinjerna och på delar i övrig trafik där brister uppmärksammats ska ses över.

TV-debatt: I onsdags höll DT en debatt med Dalatrafik och Trafikverket i Kupolen, se reprisen av sändningen här.