Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalateamet växer mot Sverigeeliten

Ny verkstad och kontor, heltidsanställd personal. PWR fortsätter sin satsning mot Sverigeeliten i banracing.
– Målsättningen är att slåss i den absoluta toppen i alla klasser vi kör, säger föraren och VD:n Daniel Haglöf.

PWR och teknikföretaget Ctek inleder ett samarbete i Vikmanshyttan som innebär att PWR får tillgång till toppmoderna lokaler för verkstad och administration.

– Vi har strävat efter att bli ett av de absoluta toppteamen och det är ett steg i den riktningen. Vi behöver en anläggning där vi kan driva en året runt-verksamhet och det har vi inte haft förut, säger Haglöf och utvecklar resonemanget:

– Till exempel kan vi ta hand om våra partners på ett annat sätt. Det är en av många delar som bidrar till en bättre ekonomi och därmed ska vi också bli bättre sportsligt, säger han.

PWR har numera fem heltidsanställda.

– Två mekaniker, en på PR, teamchefen och jag. När vi har året runt-anställda ställer det andra krav på att vi har en anläggning där folk trivs och vill jobba. Nu har vi en verkstad som vi kan växa i, vi blir inte låsta.

Förra säsongen tävlade teamet i STCC, Swedish GT och i den formelbilsserie som i år heter Formel STCC Nordic. Och ambitionen är samma sportsliga upplägg i år.

När presenterar ni årets förare?

– Målet är att ha allting klart innan februari är slut.