Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalateam opponerar mot STCC

STCC kan få konkurrens nästa säsong.
Fyra stora stall, däribland Tobias Johanssons Brovallenbaserade team, ställer inte upp på det nya reglemente som ska gälla nästa år.
– Och det är vi som hållit på längst i STCC, säger Tobias Johansson.

Annons

– Vi har en annan vision än STCC. Deras koncept när det gäller bilarna är för dyrt och prestandan är inte tillräckligt bra. Sedan är det också en del andra saker som miljötänket, där vi har andra idéer.

Förutom Tobias stall, som i år har Seatbilarna med Roger Eriksson från Dala-Järna som förare, är det Flash Engineering (BMW), Polestar Racing (Volvo), och West Coast racing (BMW) som bildat en egen organisation (TTA). Den har kommit långt för en egen serie och den biltyp TTA vill ha ska testköras utomlands redan nästa vecka.

Diskussionerna startade redan förra sommaren.

– Vi har diskuterat det här fram och tillbaka med STCC i flera omgångar. Och i och för sig är det väl ingenting som säger att vi inte kan enas.

Men risken att det blir två serier är överhängande.

– Och det är väl inte bra, måste jag säga. Men till slut kommer man till en brytpunkt när det inte går mer.

I dagsläget är det också de fyra teamen som har de bästa och mest välkända förarna.

I dag håller TTA en presskonferens i Göteborg där STCC kör race på lördag.

– Vi ska presentera vad vi tycker och tänker. Hittills har det ju spekulerats hit och dit om det här.