Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalateam i långsiktigt samarbete med nytt bilmärke

Dalabaserade PWR Racingteam har gjort klart med ett långsiktigt samarbete.
De kommande fyra åren tävlar teamet i STCC tillsammans med Seat Sverige.
– Det här känns givetvis fantastiskt kul, säger Borlängebon Daniel Haglöf, VD på PWR Racing Team i ett pressmeddelande.

Under torsdagskvällen blev det klart att Seat Sverige tar steget in i STCC. Samarbetspartner blir alltså dalateamet PWR Racing som har tävlat med Saab-bilar i STCC sedan 2012.

– SEAT har en lång tradition av banracing och prestandaprodukter genom märkets Cupramodeller. Det känns därför helt naturligt att göra en ordentlig racingsatsning även på den svenska marknaden. Vi har många nyheter på väg och ser fram emot de kommande åren, både på och utanför banan, säger Per Brinkenberg, Märkeschef på SEAT Sverige.

Modellen som PWR Racingteam kommer till start med är specifikt framtagen för tävlande i STCC. Den nya bilen presenteras inom kort.

– Vi har länge jobbat efter visionen att ha ett officiellt stöd av en biltillverkare inom Volkswagen Group Sverige. Att nu kunna presentera detta partnerskap med SEAT är enormt positivt för teamet och understryker vår långsiktiga tro på STCC, säger Poker Wallenberg, medgrundare och delägare i PWR Racing Team.

Om drygt en månad börjar försäsongstesterna. Vilka som ska ratta teamets bilar är ännu inte officiellt. Däremot är det ingen hemlighet att siktet är inställt mot toppen.

– Det här känns givetvis fantastiskt kul och förutom STCC-delen i detta har vi som målsättning att köpa hem en TCR-bil från SEAT Sport för utvärdering och tester, säger Daniel Haglöf, VD och förare i PWR Racing Team.