Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalaspelare lyfte Västervik och Södertälje till Hockeyallsvenskan

Två dalaspelare fanns på isen när Västervik tog klivet upp i hockeyallsvenskan. Det var duon Dan Pettersson från Mora och Henrik Hjerpe från Leksand.
Västervik besegrade Södertälje som redan var klara för hockeyallsvenskan och där återfanns trion Jonas Vesterling, Mora, Johan Skinnars, Säter och Calle Brattenberger, Borlänge.

– Det här känns bra och det lag vi har är så bra så varken Mora eller Leksand, om de nu inte går upp, ska kunna komma hit och räkna med lätta poäng. Vi har ju besegrat både Asplöven och Sundsvall som kom från allsvenskan, säger Dan Pettersson, som fostrats i Mora, men som är en av Västerviks nyttigaste spelare.

– Vi har ju flera spelare som har spelat i dalalag. Målvakten Henrik Hjerpe från Leksand har tyvärr varit skadad och missat kvalserien. Sedan har ju Erik Gustafsson spelat med Borlänge och Josef Sjöblom med Leksand.

När Västervik tog emot Södertälje inför den fullsatta Plivit Trade-Hallen så hade redan Södertälje säkrat avancemanget. Södertäljes dalatrio med Jonas Vesterling, Mora, Johan Skinnars, Säter och Calle Brattenberger, Borlänge hade garanterat svårt att vara tillräckligt motiverade.

– Det är nackdelen med en kvalserie när det hela är avgjort och för vår del, som nu ska upp till Sundsvall och spela den avslutande matchen som inte har någon betydelse, så blir det lite svårt att ladda om, medger Dan.

– Just nu njuter vi mest av att ha tagit klivit upp och det är inte matchen mot Sundsvall som man tänker mest på.

Däremot kommer det inte bli svårt att ladda för ytterligare en säsong i Västervik.

– Jag trivs här och vill gärna följa med laget upp i allsvenskan, säger Danne, som satt sig i ett bra förhandlingsläge när det är dags för ett nytt kontrakt.

Idag jobbar Dan som assistent på en skola på halvtid.

– Det passar bra, men går vi upp i allsvenskan blir det mer resor och då kan det bli svårare att kombinera jobb med ishockey.

– Men får jag vara med så ska det bli kul att komma hem till Mora och spela allsvensk ishockey, säger Dan Pettersson, som spelade några matcher med Moras A-lag för fem år sedan.