Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare rivningar?

Annons

Ludvikahem ska riva fyrvåningshus på Ludvika gård, totalt 85 lägenheter på Hjortongården 8-11 och Slånbärsgården 7-9. Men bolagets överskott på tomma lägenheter gör att även andra områden är hotade.

Förvaltningschef Bo A Johansson uppger att antalet tomma lägenheter på Notgården är 34 stycken. Men när man söker på Ludvikahems hemsida på internet och området Notgården får man upp antalet lediga lägenheter: 5 stycken.

De fem lediga lägenheterna finns på Björkvägen 6B, 12A, 12B och på Videvägen 9C och 11A. Som tidningen berättat tidigare kommer gruppboendet på Ludvika gård att flytta till Notgården istället och deras nya adress är Björkvägen 8.

Att många lägenheter är tomma skvallrar de gardinlösa fönstren om. I trevåningshuset med adressen Videvägen 7C och D ser det väldigt öde ut, bara tre lägenheter är uthyrda.

Jan Svensson, vice ordförande i Ludvikahems styrelse, blir tillfrågad om Ludvikahem har hyresstopp på vissa områden.

-Hyresstopp? Det vet jag inte ens vad det är, men Ludvikahem släpper inte in hyresgäster där det är aktuellt för rivning, säger Jan Svensson.

Har då styrelsen redan tagit beslut om rivning på Notgården?

-Ingenting är definitivt. Det är inget beslut taget om någon rivning där.

-Styrelsen sammanträder inte förrän i september, säger Svensson.

Förvaltningschefen hos Ludvikahem, Bo A Johansson, får också frågan om det ska rivas på Notgården.

-Det kan bli. Men det vet vi inte än. Styrelsen har antagit en plan, ett arbetsmaterial med idéer och inriktningar som vi ska arbeta igenom och titta på. Men det är inte bra om något offentliggörs och man sprider oro i onödan. Man måste ha på fötterna innan man går ut med uppgifter.

Men du uppger att det finns 34 tomma lägenheter på Notgården, hur kan det då bara finnas fem för uthyrning på er hemsida?

-Vad det beror på, törs jag inte säga. Det är 22 uthyrningsbara lägenheter i den interna statistiken och det bör egentligen harmoniera med hur tillgängligheten ser ut på hemsidan. Det är 27 reserverade för omflyttningar.

-De fem förstår jag inte. Det är reserverat för handlingsutrymme, men det kan jag inte gå in på nu. Något behöver göras på Notgården, säger Bo A Johansson.

Hyresgästföreningens Roger Borg, som ingår i den grupp i Ludvikahem som diskuterat åtgärdspaketet, har redan bekräftat att det blir fler rivningar i Ludvika stad, förutom de som redan är planerade på Ludvika gård.

-Det är sorgligt att man behöver göra fler rivningar, men det här är något som man skulle ha åtgärdat för länge sedan. Ärligt talat så trodde nog ingen att det skulle gå så här illa.

-Just Notgården tycker jag personligen är ett av de finaste områdena. Nackdelen är att det ligger i ytterområdet. De skulle inte ens ha rotat dem, lagt ner medel på att rusta dem, vilket gjordes i slutet på 80/90-talet, och att riva där en av de dummaste åtgärderna tycker jag, säger Borg.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons