Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westerndag i Bäckahästen

Annons

Att till häst stänga en grind utan att korna slipper ut är inte det lättaste. Det är ett av de moment som ingår i westernridning och som under Gagnef Horse week visats upp vid stall Bäckahästen utanför Djurås.

Dala western riders och Emelyne Norell har arrangerat uppvisning, träning och information om westernridning.

Eleonore Bäcklund och hästen Cazim visade några moment ur tävlingsgrenen trail, där det gäller att passera ett antal hinder på en bana. Hindren utgjordes av bland annat en träbro, några bommar, som hästen ska backa igenom, placerade i ett L på marken, och så förstås kogrinden.

Även om det inte fanns några kor närvarande och grinden endast bestod av ett uppspänt rep var det helt klart att inga kor - om de nu hade funnits - hade sluppit förbi Cazim, som stod snyggt placerad mitt för grinden när Eleonore stängde den.

Efter att Eleonore och Cazim gått av banan var det dags för en lite yngre hästentusiast, Frida Morin, att tillsammans med hästen Ceasar pröva på westernridning. Samtidigt som Emelyne instruerade fick de rida över träbron, genom hinder och över en utlagd presenning - något som kan vara nog så otäckt för en häst. Efter lite övertalning gick det dock utmärkt och Ceasar var lugn hela tiden.

Frida Morin, som inte hållit på särskilt mycket med westernridning, var nöjd efter att ha fått öva under Emelynes ledarskap.

- Ja, det var kul. Jag ska nog börja med westernridning så småningom.

JOHANNES TÅNGEBERG

Mer läsning

Annons