Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Werner hyllad i öst

Annons

Det var Lionsklubben i Abja som nominerat Werner till en av dem som fick ta emot utmärkelsen för att ha gjort goda gärningar för Estlands folk.

Anledningen till utmärkelsen var hans ledarskap för det Lionsprojekt som pågått hos Västerbergslagens Lions för hjälpinsatser för Estland och vänorten Viljandi.

Sedan 1999 har verksamheten pågått och till dags dato har man låtit transportera över cirka 70 ton kläder, skolbänkar, datorer, sjukhussängar med mera och klubbarna i Smedjebacken, Ludvika och Fredriksberg har varit mest aktiva.

Bland annat har man kört över en hel trailer sjukhuskläder från den nedlagda Fredriksbergstvätten.

Härifrån har också en tvättmaskin avsedd för 34 kilo tvätt levererats och bland övriga leveranser kan nämnas 350 lakan från Esstvätt,60brandvarnare,60 profilkläder från Säfsen resort.

Omfattande reparationsarbeten i sanitetsutrymmena vid särskolan i Puiatu har också genomförts till en kostnad av 500 000, men många andra insatser har gjorts möjliga genom hjälp av Lions i Västerbergslagen.

Under hela projektarbetet har man samarbetat med Lions i Abja och Zontaklubben i Viljandi. Stor hjälp har man också haft av Siri Tilk, Estlandkunnig genom sin börd.

I fredags gjordes det sista projektbesöket vid skolan, ett besök som mottogs mycket positivt. Inte minst eleverna visade sin uppskattning inför besökarna.

Förutom Alf Werner deltog Liss-Britt Landén från Gävle i egenskap av distriktsguvernör och de båda fick också tillfälle till en pratstund med president Rüütte som uttryckte sin stora belåtenhet över samarbetet med Sverige och Västerbergslagen.

Han fick också ta emot Lions Sverigestandert av gästerna.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons