Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vov, hur kom jag hit?

Annons

Gamla infarten till djursjukhuset försvann i samband med ny riksvägssträcka. Och den nya är förvirrande skyltad.

- Riktigt besvärligt. Stressigt och nervöst blir det om man som djurägare med akut vårdbehov måste snurra runt för att hitta rätt infart till djursjukhuset, tycker Torsten Lundgren, husse till schäfern Jana.

Trafikanter från Borlänge tänker avfart till höger, men måste vid Coopkorsningen svänga till vänster för att nå djursjukhuset.

Vägskylten mot Samuelsdal har ingen anvisning om djursjukhus. Trafikanter måste se upp, ta sig in på lokala slingan mot Tallen-Samuelsdal för att nå broöver-farten till djursjukhuset.

FK provkörde från Borlängehållet, missade infarten, hamnade på Coopområdet, backade och körde tillbaka mot den lokala slingan, Samuelsdal.

- I värsta fall måste man åka ända ner till Pilborondellen, runda den och via skylt ta sig in på lokala slingan.

- Besvärligt? Ja! Vi gör vad vi kan för att förklara väg för våra kunder, säger Yvonne Wiberg, vd för Falu djursjukhus, som vid flera tillfällen kontaktat Vägverket.

Men Vägverket ger inget löfte om bättre skyltning från Borlänge till djursjukhuset.

- Vi tror att trafikanterna informerar sig, hittar avfarten till Samuelsdal och därifrån till djursjukhuset. Kjell Nyman, trafikingenjör på Vägverket lovar ingen extra skylt till djursjukhuset. Trots att verket fått klagomål.

- Det är redan för många vägvisare. Vi anser oss gjort vårt. I nuvarande stund blir det inga förändringar, kanske senare, tillägger Nyman.

FK träffade djurägare som från Borlängehållet letat efter avfarten.

- Vi blåste förbi, tänkte att djursjukhuset ligger till höger om riksvägen, men hamnade flera kilometer bort. Efter rundning i Pilborondellen möttes vi av vägvisaren.

Djursjukhuset vill sätta upp en skylt på sitt avskärmande plank. Vägverket har sagt ja. Även Falu kommun, med tillägg att planket skyms av en busskur.

- Vi diskuterar möjlig skylt med djursjukhuset - och håller med om vägvisaren från Borlängehållet förvirrar. Lars Nordström, bygglovschef i Falu kommun, påpekar att även näringslivskontoret försöker påverka, för att ge hussar och mattar bättre vägvisare till djursjukhuset.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORD...N

Mer läsning

Annons