Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vogt ny ombudsman för Dalarnas moderater

Annons

- Jag har varit i skolans värld sedan jag gick ut Lärarhögskolan för 21 år sedan. Nu har jag passerat 50-årsstrecket och känner att jag måste testa något annat, innan bäst-före-datumet går ut på mig själv, säger Peter.

Moderaterna i Dalarna har saknat en egen ombudsman sedan Ulf Nygren lämnade tjänsten tidigare i höstas, för att flytta till Västerås och ombudsmannajobbet där.

Under rekryteringsjobbet har Ulf fortsatt att hjälpa till i Dalarna, men den 1 mars tar Peter Vogt över jobbet som ombudsman på heltid.

- Först handlar det om en provanställning, då jag har tjänstledigt från mitt jobb som rektor under sex månader. Jag kommer att utgå från Falun där vi har vårt länskontor, säger Peter Vogt.

Han har under hela sitt vuxna liv varit moderat, och det var partiets ställning i diverse skolfrågor som fick honom att ta det steget.

-Skolfrågor är väl det som ligger mig varmast om hjärtat. Aktiv politiker har jag varit i omgångar, säger Peter Vogt.

I det senaste valet tog han exempelvis plats i Gagnefs kommunfullmäktige.

- Det kändes rätt att mer aktivt ge sig in i politiken igen. Annars satt jag i kommunfullmäktige för tio år sedan också, säger Peter Vogt.

Vad fick dig att ta jobbet som ombudsman?

- Att jag börjat jobba aktivt med politik igen var ett viktigt steg. Sedan tycker jag att jobbet verkar vara intressant. Som tjänsteman kommer jag att jobba för våra politiker och politiken i Dalarna.

Vad blir ditt viktigaste jobb?

- Att se till att vi moderater genomför det vi har lovat!

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons