Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vittne minns stökigt hus

Annons

Rättegången om det förmodade dubbelmordet på ett Båstadspar fortsatte i dag med vittnesförhör. En syster till den försvunne mannen kom med uppgifter om att saker har flyttats om i broderns bostad.

Men polisen tror inte att vittnesuppgifterna stämmer.

Paret har varit försvunnet sedan den 11 januari. Den 3 mars besökte polisen mannens bostad i Hovs hallar i Båstads kommun. Även mannens syster och en väninna till henne var i huset då. Polisen tittade bara hastigt runt, medan systern var noggrannare och bland annat slängde möglig mat som hon hittade i kylen.

Först dagen efter, den 4 mars, gjorde polisen sin tekniska undersökning. Foton togs för att dokumentera hur huset hade lämnats.

På måndagen, i Helsingborgs tingsrätt, vände sig systern mot sanningshalten i bilderna.

Enligt systern ska huset ha varit stökigare, med flera krossade julgranskulor på golvet. Sekretären ska ha varit stängd, inte med öppen klaff som vid polisens besök dagen efter. Hon vill till och med minnas att sängkläderna i det försvunna parets säng var andra.

Den mordåtalade 21-åringen ska förhöras under eftermiddagen. Hans advokat Kai Erwall säger till TT att det finns två förklaringar till uppgifterna. Antingen minns vittnet fel, eller så har någon varit inne i huset mellan lunchtid den 3 mars och eftermiddagen den 4 mars.

Den misstänktes vänner ska vittna senare under rättegången.

Polisens utredare Tommy Lindén tror att vittnet misstar sig men utesluter ändå inte att någon kan ha varit i huset mellan polisens besök.

Parets kroppar saknas ännu.

TT

Mer läsning

Annons