Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst vill junilistan åt köttgrytorna

Annons

Svar till Georg Holmqvist, junilistan:

Junilistans budskap i EU-valet var mycket luddigt i media. Många väljare uppfattade det som att junilistan var motståndare till EU. Georg Holmqvists förklaring om vad som stått finstilt har ej uppfattats av flertalet väljare som trodde de rösta på ett nejsägarparti och därmed känner sig lurade.

Om samarbete med rasistpartiet lega nord är det ett faktum att junilistan och lega nord satt i samma grupp fram till årsskiftet 2005-2006.

Angående uttalandet om tvärpolitiskt parti så består partiet av en blandning från vänster till höger, hur går det ihop? Kan man inte enas partierna emellan i riksdagen, hur ska man då kunna enas med en blandning av höger- och vänsterfalanger inom junilistan?

Observera! Väljarna vill veta om de röstar på höger eller vänsterblocket.

Vad som driver folk att ställa upp? Självfallet måste det vara att dela köttgrytorna med de etablerade partierna. Jag har studerat riksdagskandidaterna från Dalarnas län, där kan inte skönjas någon med tidigare riksdagserfarenhet utan alla är outsiders.

En fråga är varför de som suttit med i valberedningen nominerat sig själva. Detta är ej förbjudet men visar på intresset av egen vinning. Det skapar inte förtroende hos väljarna.

Vilka meriter dessa har framgår inte. Detta borde redovisas, om man ska tro Georg Holmqvists uttalande om att alla har livserfarenhet. Det bör även framgå genomsnittsålder på kandidaterna. Man borde strikt satt en övre åldersgräns. Det saknas unga i partiet.

Varför lämnade Lars Wohlin partiet? Var det för oenigheten? Han var en kompetent tillgång för junilistan. Det hela påminner om ny demokrati på sin tid - en brokig blandning av sympatisörer och riksdagskandidater?

Alla kan inte ha samma uppfattning, säger Georg Holmqvist. Men stämpeln kvarstår om att lega nord och junilistan suttit i samma grupp i EU.

KLASSE

Mer läsning

Annons