Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst skydd av lagen

Annons

Försäkringskassan har gjort en undersökning som visar att de flesta som nekas ersättning går tillbaka och arbetar och det tycker försäkringskassan bevisar att de gjort rätt bedömning. Personerna tycks kunna arbeta.

Alternativet till att gå tillbaka till arbetet är socialbidrag. Behöver du socialbidrag och har ett hus får du fyra månader på dig att sälja. Svenska kyrkan måste du gå ur. Säg upp alla prenumerationer på tidningar förutom en morgontidning, sälj bilen. Vänd ut och in på hela din ekonomi och redovisa varje utgift. I vissa fall måste du göra en motprestation i form av arbete. Att flytta från ett hus man kämpat för i många år är inte lätt. När du sålt och flyttat måste du leva på en eventuell vinst. Den vinst du skulle ha som en pensionsförsäkring.

Alla de här omställningarna gör ont. Säkert lika ont psykiskt som att bli piskad fysiskt. Och det är klart, blir man piskad arbetar man.

Om jag har en häst som blir sjuk och tvingar den att arbeta ändå kommer djurskyddsmyndigheten att anmäla mig för djurplågeri. Kan jag då hänvisa till fk:s regler för människor.

Ingen blir bättre av att gå hemma och dra. För att få foder borde hästen göra en motprestation. Att den arbetar när jag piskar den visar bara att jag har rätt. Den kan mycket väl arbeta trots att den simulerar sjukdom, och så vidare.

Försäkringskassan behandlar sjuka människor sämre en djur. Djuren har i alla fall ett visst skydd av lagen.

ARGUS

Mer läsning

Annons