Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst finns det pengar

Annons

Landstinget Dalarna har pengar - men använder dem fel! Jag har, som politiker, gått till val, lovat väljarna, att driva frågan om att landstingets pengar skall gå till sjukvård. Det arbetet fortsätter jag.

Jag fick i dag en handling som visar hur socialdemokraterna - och en rad andra partier - tänker använda våra skattepengar nästa år.

Dalateatern föreslås få 14,7 miljoner - en ökning med över en miljon! (Då distriktssköterskan i Enviken skulle läggas ned var det av besparingsskäl!) Film i Dalarna föreslås få 2,5 miljoner, vilket är en ökning med 643 000 kronor. Kontot för konstkonsulenter ökar med en miljon och vidare föreslås följande bidrag, som ett axplock ur bidragsfloran: Framtidsmuseet 3,6 miljoner, danskonsulent 711 000, konstarkiv 300 000, teaterföreningen i Dalarna 772 000, Dalarnas hemslöjdsförbund 110 000 och en summa för projektbidrag på en miljon. Den totala ökningen av hela anslaget är på nästan 3,4 miljoner.

Visst finns det pengar! Ni som tycker att landstinget ska ge de här anslagen ska inte rösta på mig.

Däremot har vi i riksdagen yrkat på höjda anslag för en kulturell satsning. Bland annat har vi pekat på att kulturskaparnas villkor måste förbättras och vi har föreslagit en satsning på barn- och ungdomskulturen.

Vi har presenterat en särskild satsning på grundskoleeleverna med inriktning på teater, dans, museipedagogik, konst med mera.

Sammantaget innebär de prioriteringar vi moderater föreslår ett svenskt kulturliv står väl rustat för att möta allt större intresse för kultur och kulturyttringar. Men jag har alltså en knivskarp gräns om det är staten - eller landstinget - som ska betala notan.

ROLF GUNNARSSON (M)

Mer läsning

Annons