Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst drabbas pensionärerna

Annons

Moderaterna Ulla Olsson och Ingemar Ström påstår i BT:s tisdagsnummer att skatten är oförändrad för pensionärer. Vidare framhöll den folkpartistiska riksdagsledamoten Camilla Lindberg den 13 januari i samma tidning, att det blir "mer i lönekuvertet om någon vecka".

Nämnda alliansföreträdare bortser från den stora pensionärsskarans bistra verklighet. Enligt Camilla Lindberg sänks skatten kraftigt för låg- och medelinkomsttagare. Inte med ett ord nämner hon att de allra flesta pensionärer får det påtagligt sämre.

Ulla Olsson och Ingemar Ström framhåller att skatten är oförändrad för pensionärer. Det må vara att någon särskild pensionärsskatt inte har införts, men med övriga ekonomiska frivolter som den nya regeringen exekverar, blir ändå följden att pensionärerna får det betydligt sämre.

Ta bara påfundet att lägga alla kostnader för trafikskador på försäkringsbolagen, med åtföljande stora premiehöjningar för bilägare. Eftersom pensionärerna, med flera längst ned på inkomstskalan, inte kommer i åtnjutande av några högre intäkter, så drabbas dessa särskilt svårt.

Inte minst i Dalarna är det många av oss pensionärer, som genom boendeförhållandena ser bilen som en nödvändighet.

Nu blir det många av oss som inte har råd med bil. Ska vi nu sitta hemma och vänta på sista resan, den som någon annan förhoppningsvis får betala?

PENSIONÄR SOM RÖSTAT FEL

Mer läsning

Annons