Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vintern är här

Annons

-Nu rullar det på riktigt bra. Vi har ju fått en del natursnö och det har varit så kallt att vi kunnat köra ordentligt med snökanonerna. Nu kommer vi att öppna flera backar efter hand inom den närmaste tiden, säger Urban Jansson som är anläggnings-chef i Lindvallen.

Under helgen som gick redovisade skidanläggningarna i Sälen att 34 pister var öppnade.

Skistar, som i Sälen äger Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället hade 21 pister öppnade.

Kläppen, som ligger i dalgången strax söder om Sälen, hade på söndagen tio öppna pister.

I Stöten var det tre pister, däribland hela den stora World Cup-backen, som var öppna för åkning.

Därmed klarar de här anläggningarna att uppfylla snögarantin, som garanterar att gästerna har ett visst antal backar att åka i, annars kan de avboka och få sina pengar tillbaka.

Tack vare att det nu också kommit någon decimeter natursnö ser fjällen ut som ett riktigt inbjudande vinterlandskap.

I skidbackarna arbetar man intensivt med att få igång fler skidbackar och liftar.

Vid den nordligaste anläggningen i Sälenområdet, Näsfjället som saknar snökanoner och helt måste lita till natursnö, hade man på söndagen goda förhoppningar att inom kort kunna öppna backarna. Snötäcket vid Näsfjället är cirka halv- metern tjockt och det finns längdspår.

Under den gångna helgen har det varit full fart och fina förhållanden i de öppna backarna i Sälenfjällen. Men den försenade vintern har märkts både i skidbackar och restauranger.

-Visst har vi också känt av att det varit mindre folk än vanligt. Men den här helgen tycker jag att det känns som att vi är uppe på normal nivå igen. Nu kör vi på, säger krögaren Mattias Richert vid Lammet och grisen i Sälenfjällen.

Till Vasaloppsåkarnas och arrangörernas glädje kan också noteras att i helgen var hela startfältet i Berga vitt och snötäckt.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons