Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinsten töade bort för Skistar

Annons

Vinsten för Skistar minskar med 30 miljoner under december och början av januari, jämfört med förra året, på grund av den milda och snöfattiga inledningen på vintern.

Detta framgår av ett pressmeddelande från Skistar.

Det visar också att 28 procent av gästerna valde att boka av sin Sälenvistelse då det var snöbrist i backarna och snögarantin gällde. Bolaget har betalat tillbaka bokningslikvider på 21 miljoner kronor.

64 procent av de inbokade gästerna valde att komma till Sälen som planerat, åtta procent bokade om till annan destination inom Skistar.

-Bokningsläget för fortsättningen av säsongen, veckorna 3-17, är oförändrat jämfört med samma tidpunkt förra året, som var ett rekord-år. Samtliga destinationer, utom Sälen, uppvisar ett bättre bokningsläge.

Bedömningen är att många gäster avvaktat med att boka vintersemester i Sälen och att bokningstakten därför blir stark nu när Sälen erbjuder bra förhållanden för skidåkning, skriver bolaget.

Under de senaste dagarna har Sälen fått cirka tre decimeter nysnö. Skistar i Sälen hade på tisdagen öppnat 33 pister och 47 liftar.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons