Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villis Thelander

Annons

Våren hade förberett sommarens ankomst med spröd lövsprickning och längre dagar. Den årstid exponerades så mästerligt i just vännerna Thelanders yppiga trädgård.

Denna vår kom inte att likna de tidigare. Villis led sedan ett par år av den sjukdom, som lördagen den 21 maj tog hans liv.

Vi, som under flera år bodde och verkade i Borlänge, känner en obeskrivlig saknad och sorg när en av våra allra bästa vänner nu lämnat oss.

Vi saknar en öppen och trivsam medvandrare, som runt sig spred glädje och mänsklig värme och var fylld av entusiasm och verksamhetslust.

Vi hade förmånen att vid flera besök hos vännerna Thelander njuta välsmakande måltider i en yttre miljö som med smak och skicklighet skapats av den outtröttlige hantverkaren Villis.

Vid våra flerdagarsbesök i Kvarnsveden hos Thelanders skildes vi oftast åt efter den gedigna frukosten.

Men Innan avresan mot Vänersborg var det obligatoriskt att tillsammans med Villis ta promenaden mot Älvbrinken och Mellsta.

Dessa tillfällen är minnesvärda enär vi då avhandlade det mesta och bröt våra tankar över små som stora händelser i tiden. Tyvärr syntes dessa promenader bli något kortare vid de senare besöken. Sjukdomen hade satt sina spår i Villis och han tröttades tidiagare än eljest.

Den bild vi bär med oss från vårt avsked är en, trots sin sjukdom glatt vinkande Villis inramad av den vackra blomsterbågen framför trappan och sådan skall han alltid finnas i våra hjärtan.

Ulla och Lasse Mahl

Mer läsning

Annons