Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villaägareföreningen ogillar ohederlig konkurrens

Annons

Ludvika-Smedjebackens villaägareförening tycker att Villaägarnas riksförbund har gått för långt. I ett brev skriver man att telefonförsäljare använt "olämpliga metoder".

- Man ska ha en rättvis argumentation och inte använda missvisande reklam för att få medlemmar. Då har man hoppat i galen tunna, säger Ingemar Johansson.

Han har länge varit en av de drivande i Ludvika-Smedjebackens villaägareförening. Nu vill han kalla sig informationsansvarig. Det är han som författat brevet till riksförbundet, efter att flera medlemmar hört av sig och klagat på telefonvärvare.

"Den grövsta osanningen som telefonvärvaren använder är att vår mycket framstående villaägareförening skulle upphöra. Det är verkligen beklagligt att man måste ta till vilka medel som helst för att värva medlemmar", skriver han. Han tycker också att telefonvärvarna använder andra felaktiga argument, såsom att riksorganisationen har bättre kunskap om, och kan förmedla bättre hjälp angående, taxeringsvärden.

- Vi har närheten till villaägarna. Om man ligger under riksförbundet, handlar intresset mer om storstäderna än om landsbygden.

Pia Dahlén, marknadschef på Villaägarnas riksförbund tror och hoppas att det rör sig om något slags missförstånd. Hon har bett telemarketingföretaget skicka över sitt talmanus.

- Vi tar bestämt avstånd från det här och ska gå till botten med detta. Vi använder oss av ett externt telemarketingföretag, som vill upplever vara proffsiga. Jag har aldrig tidigare varit med om att rekryteringen gått till på ett otillbörligt vis.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons