Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villaägare väcktes av inbrottstjuvarnas prat

Annons

Händelsen är den andra i sitt slag i trakten inom loppet av bara några veckor. Tidigare blev en annan familj i staden varse hur en person höll på att göra inbrott trots att de var hemma.

Det var enligt uppgift vid 23.15-tiden som paret fick vara med om den för dem mycket obehagliga upplevelsen.

- Vi vaknade av att de samtalade med varandra och hörde hur de gick omkring. Först när det blev tyst vågade vi ringa till polisen. Man vet ju inte vad som hade hänt om de blivit överraskade, säger mannen i huset som inte vill få sitt namn utsatt i tidningen.

Två spanare från Ludvikakriminalen besökte brottsplatsen en stund senare.

De kunde snabbt konstatera att de båda okända personerna hade berett sig tillträde till villan genom att bryta upp entrédörren. Sedan fick det hela av allt att att döma ett mycket hastigt för lopp. En teori är att de rev åt sig utrustningen och lämnade villan efter några minuter.

- Det blev aldrig någon kontakt mellan målsägare och misstänkta, konstaterar inspektör Håkan Löfqvist, befäl på Ludvika polisstation.

Ett par timmar senare fick polisen samtal om ett annat pågående inbrott i närpolisområdet. En bilist, som körde i Grangärde, blev varse hur fyra mystiska män var verksamma vid OK Q8-macken.

Två polispatruller kallades ut från i Borlänge men när dessa anlände till Grangärde hade de misstänkta hunnit försvinna från platsen.

Där hade en glasruta forcerats med hjälp av en luftklocka.

- De har säkert varit in för det såg så ut. De gjorde väl en snabbrepa men vi har ännu inte hunnit kolla över om något blev stulet, uppger platschefen Thomas Eriksson.

- Nu var det tre månader sedan senast. Längre tillbaka var det inbrott stup i ett, konstaterar han.

Enligt polisinspektör Löfqvist finns i nuläget inget som tyder på att det finns något samband mellan inbrottet i Ludvikavillan respektive mackinbrottet i Grangärde.

Mer läsning

Annons