Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill visa var jag står

Annons

Svar till Rolf Gunnarsson, 27/4

Jag har full respekt för de synpunkter förespråkarna för friskolor har. Men som riksdagsledamot är en av mina uppgifter att vara opinionsbildare och att visa var jag står i vissa frågor.

Min utgångspunkt är tydlig. Jag tycker det är viktigt att alla barn i Sverige får en bra start i livet och en bra skolgång. Intryck från skoltiden präglar synen på tillvaron för resten av livet. Jag tror det är en bättre prioritering att satsa på att göra den kommunala skolan, som är en skola öppen för alla, till den bästa skolan.

Jag tycker det ärfel att lämna över en sån viktig uppgift till marknadskrafterna och att vinsten för dessa skolor ska gå till aktieägare istället för till barnen. Det är viktigt för samhället att alla barn möts oavsett bakgrund. En bra utbildning för alla bidrar till ett lands utveckling och sammanhållning. Många jag möter upplever en stark segregering i och med friskolor och att det på många håll gör att den kommunala skolan utarmas.

Rolf Gunnarsson (m) var kanske väl nyvaken och hade för mycket grus i ögonen när han läste mitt inlägg.

Det måste finnas utrymme för att diskutera friskolornas nytta för barnen och för samhället utan att bli kallad kommunist. Där går du över gränsen Gunnarsson. Jag tolkar detta som förtal.

Nej Gunnarsson, lägg ner din slaskargumentation och förklara istället hur ni moderater tänker.

Förbättra skolan då ni vill sänka skatterna och skära ner på den svenska välfärden?

ANNELI SÄRNBLAD (S) RIKSDAGSLEDAMOT FRÅN RÄTTVIK

Mer läsning

Annons