Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill vinna Melodifestivalen

Annons

En stor del av Mikael Wikmans tillvaro snurrar kring musik.

Han inte bara jobbar med musik, utan han ägnar också en stor del av sin fritid åt att komponera låtar.

-Musik är bland det roligaste som finns, tycker han.

Sedan några veckor deltar han i en tio veckor lång distansutbildning via internet för att förkovra sig som låtskrivare. Som en del i kursen har han varit i Stockholm och träffat schlagerkompositörer och kändisar från musikbranschen.

-De förklarade att de ägnar 50 procent av sin tid åt att komponera och resten åt att knyta kontakter och inte minst åt att övertyga eller tjata på artister att vid nästa inspelningstillfälle välja just deras låtar, berättar Mikael.

För att nå ut till fler lyssnare har han börjat lägga ut sin musik på webbsajter. På www.mela.se/mikealex kan den som är intresserad provlyssna i en minut på hans låtar. Vill man sedan ladda hem låten kostar det sex kronor.

-Mikealex är mitt artistnamn som låtskrivare och syftar till att skapa lite mystik kring låtarna, säger Mikael och skrattar.

Hans alster under kurstiden bedöms av branschfolk och för att skapa en helhet har "Mikealex" tagit hjälp av två unga och duktiga vokalissor -Jessica Joons och Marielle Frölin.

-Vi har fått en chans att göra något som vi tycker är jätteroligt, förklarar de.

Dessutom tycker de att det är mycket lärorikt att få ta del i en musikalisk skapande-process.

-Deras synpunkter är värdefulla eftersom jag som kompositör lätt kan snöa in på texten och arrangemangen. Det sångtekniska är ju centralt och hela den här processen en form av lagarbete, konstaterar Mikael.

Han har satsat över 20 000 kronor på utbildningen och hoppas att den ska vara ett steg på en väg till framgång och inkomster.

-Kunskaper är aldrig fel och skulle framgångarna utebli har jag i alla fall gjort ett försök och haft skojigt, slutar Mikael.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons