Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill satsa på falkar

Annons

- Vi får förhoppningsvis ett svar någon gång under våren. Pengarna ska vi bland annat till bensinpengar till de som i övrigt arbetar ideellt, säger Lars-Erik Nilsson, ordförande i Tunabygdens fågelklubb.

Under de år som projektet pågått har mellan 50-60 ungar satts ut på olika platser. I Borlängetrakten har man satt ut fåglar mellan 1997-2000, cirka 3-4 per år.

I år sattes inte några fåglar ut i Borlängetrakten. Anledningen till detta är att man håller på att bygga om på avelsanläggningen varifrån man får ungarna.

I år noterades två lyckade häckningar vid Djurmo klack och vid Bispbergs klack. Några återfynd har än inte gjorts i Borlängetrakten.

Pilgrimsfalken försvann från Tunaslätten på 1960-talet då den var en ganska vanlig gäst. Nu när många gifter försvunnit har man gott hopp om att pilgrimsfalken ska hitta tillbaka.

- Vi kan bara hoppas att det blir så. I så fall skulle det kännas som en seger för alla som deltar frivilligt och vaktar, säger Lars-Erik Nilsson.

Tunabygdens fågelklubb har då och då fått penningsummor av intresserade, både privatpersoner och företag.

- Jodå, visst har vi fått en del pengar och skulle någon vilja stötta oss så är vi givetvis tacksamma för detta, säger Lars-Erik Nilsson.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons