Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill öppna lanthandel på campingplatsen

Annons

Malingsbo camping kan se tillbaka på ett par bra år med stigande omsättning.

För 2006 konstaterar Roger Sjöberg att omsättningen steg med drygt 20 procent och något liknande var det året innan.

Dels har han haft fler gäster som har haft sina vagnar uppställda hela säsongen, men även antalet dygnsgäster har ökat med 20 procent.

Förklaringen till detta är han övertygad om ligger i den fina sommar som var 2006.

-Visst är det så, vi hade 20 procent fler dygnsgäster jämfört med året innan, det ska ställas mot att ökningen på riksplanet var mellan sju och tio procent, säger Roger Sjöberg.

Sommaren 2007 kommer han att utöka antalet säsongsplatser till 110, detta trots han satt ett tak på 100 platser sedan tidigare.

-Säsongsplatserna är en bra grund att stå på och vi kommer aldrig att bli en camping som har riktigt många dygnsgäster, dels ligger vi fel geografiskt och dels har kostnaderna för att resa stigit drastiskt, poängterar Roger Sjöberg.

-Faktum är att vi bara har riktigt full ett par dagar om året och det är kring midsommar, utifrån detta är det bättre att utöka antalet säsongsplatser.

Inför säsongen 2006 hade han renoverat bland annat ett av de kök som finns på campingen för gästerna. Och inför 2007 finns det planer på ytterligare satsningar.

Det som står längst upp på investeringslistan är en utökad servicebutik.

Tanken är att bygga till med cirka 60 kvadratmeter och utveckla det hela till en lanthandel.

-Jag har varit i kontakt med länsstyrelsen och de ser positivt på det hela och jag tror att bygden behöver en lanthandel som är öppen året runt.

Målsättningen är att kunna ha butiken öppen året runt, campingen är sedan något år tillbaka stängd under vinterhalvåret.

-Jag ska naturligtvis se om det kan vara lönsamt att ha delar av campingen öppen på vintern.

Tanken är att sätta in dusch och toalett i de tio stugor som finns på området och sedan bilda en bostadsrättsföreningen av dem.

-Då skulle vi på campingen ansvara för att hyra ut dem när ägarna inte är där, samtidigt som vi skulle få loss kapital till framtida investeringar.

Just nu går Roger Sjöberg och väntar på att våren ska komma så han åter får öppna campingen för sina gäster.

-Det är jobbigt men stimulerande att driva en camping.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons