Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill hyra skolhuset

Annons

Brevet avslutas med en förhoppning på ett gott samarbete i framtiden för barnens bästa.

Skolverket har gett Olympica godkännande att starta en friskola i Fäggeby.

Alternativet till att hyra nuvarande skolbyggnad är att inrymma skolan i moduler som då placeras i Uppbo.

I tisdags beslöt kommunstyrelsen i Säter att föreslå kommunfullmäktige att kommunens skolverksamhet i Fäggeby avvecklas från och med den 30 juni.

På måndag har barn- och utbildningsnämnden i Säter ett extra sammanträde för att ta ställning till om Skolverkets godkännande av friskolan ska överklagas.

Nämndens ordförande Abbe Ronsten (s), förklarar att det råder stor enighet om att överklaga beslutet.

Det blir då länsrätten i Stockholm som får ta ställning till överklagandet.

Sedan tidigare har barn- och utbildningsnämnden beslutat att all förskoleverksamhet i Stora Skedvi flyttas till Fäggeby skola när all skolverksamhet i Stora Skedvi förläggs till Kyrkbyns skola.

Förskoleverksamhetens lokalisering är en fråga för barn- och utbildningsnämnden och behöver inte upp till kommunfullmäktige, som beslutat om skolans vara eller inte vara.

-Nej, det är ett beslut som redan tagits. Det som behövs i den delen är att kommunstyrelsen tar beslut om att medlen för ombyggnaden av Fäggeby skola för förskoleverksamheten får tas i anspråk, förklarar Ronsten.

Kommunalrådet Sven-Gunnar Håkansson (c) anser att det är ett komplicerat läge. Drar det ut på tiden innan överklagandet av friskolebeslutet avgjorts kanske det inte går att börja bygga om Fäggeby skola för förskoleverksamhet så ombyggnaden kan vara klar till höstterminens start.

Där är dock Abbe Ronsten säker på sin sak. För sin egen del anser han att ombyggnaden kan starta även om det inte är klart med om det blir friskola eller inte i Fäggeby/Uppbo. Flytten av förskoleverksamheten är bara en av flera bitar som hör ihop när det gäller förskola och skola inom Stora Skedvi barn- och skolområde.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons