Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha snabba beslut

Annons

-Irritationen växer i olika läger över trögheten att komma till skott med större projekt som skulle kunna skapa förutsättningar för bättre tillväxt och livskvalitet i vår kommun. Det är frågor av överlevnadskaraktär, säger Martinson.

-Man måste ha respekt för den ekonomiska situationen men det är för mycket beslutsvånda hos makthavarna. Man måste våga och handla, vare sig det gäller att säga ja eller nej, och komma till skott för att kunna gå vidare, säger Tom Martinson.

Han tar upp dessa synpunkter i en motion till kommunfullmäktige sedan han märkt en ökande frustration ute i bygden, både bland företagare och andra medborgare.

Som exempel på frågor som tycks ha blivit kvar i "väntsalen" och inte kommit ut på perrongen nämner han den viktiga hotellfrågan i Malung och bostadssituationen med tomma lägenheter, biblioteksfrågan i Malung, ovissheten när det gäller byggstart och pengar till sporthallen i Sälen och vägprojekt som uppenbarligen ligger djupfrysta.

-Detta är bara några exempel, utöver andra ratade drömmar, på vad som upplevs sitta fast i smeten, säger Martinson.

Martinson menar att det i rådande situation är viktigare än någonsin för politikerna att verkligen ha koll på vad befolkningen och näringen vill ha ut av kommunen.

I första hand vill oppositions-rådet att kommunen ska stärka demokrati och medborgarfokus genom att utnyttja webben och e-post. Där kan man hantera både en aktuell och levande dialog med medborgarna och fortlöpande näringslivsenkäter som kan ge snabba signaler om vad om är mest angeläget.

Martinson efterlyser också den översyn av organisationen inom kommunens näringslivskontor som kommunfullmäktige beslutade om för mer än ett år sedan. Den skulle ha redovisats under förra året, men har inte synts till.

-Detta är ännu ett exempel på en fråga som hamnat i väntsalen och fått som en konsekvens att näringslivsenhetens resurser bantats utan att man haft någon egentlig utvärdering som underlag för beslutet.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons