Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha riksintag för golfelever

Annons

Gymnasienämnden Borlänge/Säter har anmält intresse hos Svenska golfförbundet om att få bedriva specialidrottsutbildning i golf med riksintag vid Dahlandergymnasiet.

Svenska golfförbundet satsar sedan 1982 på elitgolf i kombination med gymnasiestudier. I dag är det bara Klippans kommun som har golfgymnasium med riksintag med 22 elevplatser.

Golfförbundets mål är att kunna erbjuda minst 100 ungdomar riksidrottsgymnasiestöd på regional och lokal nivå. Inför 2007 har golfförbundet ansökt hos Riksidrottsförbundet om totalt 100 elevplatser under en treårsperiod ur potten för riksrekryterade platser.

Målet är att sprida platserna till flera orter.

Redan i dag finns vid Dahlandergymnasiet i Säter ett regionalt golfgymnsium där studier kan kombineras med elitsatsning på golf. Gymnasiet är auktoriserat av Svenska golfförbundet och har ett nära samarbete med Dalarnas golfförbund och Säters golfklubb.

Vad som nu händer med ansökan om att få bedriva golfgymnasium med riksintag vid Dahlandergymnasiet är att golfförbundet rangordnar de ansökningar som kommit in från olika kommuner i landet. Sedan lämnas ansökningarna över till Riksidrottsförbundet.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons