Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha breddad väg

Annons

Han har bott i Landforsen i över 50 år och tidningen träffade honom i går på tomten vid hans far Roland Anderssons villa vid Landforsvägen 2. Villan ligger bara några tiotal meter från riksvägen men Björn Andersson är inte orolig för att Vägverket löser in fastigheten och river villan.

-Nej, det tror jag inte. Blir det något av detta så kommer de att bredda vägen på båda sidorna och då behövs ingen inlösen.

Under alla år i Landforsen har han sett hur trafiken ökat liksom hastigheterna.

-Det är för många långtradare, man borde verka för fler transporter på järnväg. Och hastigheterna har säkert ökat. Tidigare hade polisen hastighetskontroller här ute men det har upphört.

En äldre dam öppnar när vi knackar på dörren till en villa på Gårlångensidan. Hon berättar att hon bott här sedan 30-talet och är naturligtvis van vid den intensiva trafiken några meter utanför köksfönstret. På initiativ av Vägverket har hon helt nyligen fått tjockare fönster.

-Jag sa till dem att de var lite sent ute, de skulle ha kommit för femtio år sedan, säger damen med ett leende och låter förstå att hon inte skulle ha något emot att vägen breddas.

-Det är bättre att de gör det än att de förstör "näset" med en ny väg.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons