Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha beredning om upphandling

Annons

Snöröjningsupphandlingen härom året, det nya livsmedelsavtalet för Siljanskommunerna där storgrossisten Servera konkurrerade ut lokala Siljan Chark och nu senast bytet av huvudbank från Leksands Sparbank till Nordea är tre anledningar till att folkpartiet i Leksand nu reagerar.

Detta, tillsammans med den senaste statliga upphandlingsutredningen som resulterat i nya regler, får nu folkpartiet att i en motion föreslå Leksands kommunfullmäktige att tillsätta en beredning för att vara bättre förberedda inför kommande upphandlingar inom kommunen och Region Siljan.

"Syftet med beredningen är främst att kommunen inför de kommande större upphandlingarna mer noggrant går igenom hur kvalitetskraven på varor och tjänster ska formuleras och småföretagen ges en rimlig och rättvis chans att konkurrera med de stora upphandlingarna som kommunerna regelmässigt gör" skriver fp i motionen.

Vidare vill fp också att den nu gällande livsmedelsupphandlingen ska avslutas efter de två första åren på grund av otydligt formulerade klimatmål och kvalitetsmål.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons