Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill förbjuda gräsklippare

Annons

Den outtröttlige förslagsställaren Lars-Olov Tillman i Floda vill att Gagnefs kommun ska bli landets första kommun som förbjuder användandet av - gräsklippare!

Tillman menar att en gräsklippare, med hänsyn tillfordonens skadliga utsläpp, är större en miljöbov än hundra bilar .

Dessutom irriteras förslagsställaren över gräsklipparnas ljudnivå. Den beskrivs som en störande ljudkuliss till all annan uteverksamhet under sommartiden.

Ytterligare ett motiv för Flodabons ställningstagande är att han ömmar för landets vildbin. De har, anser Tillman, minskat med 30 procent på grund av de allt större ytorna av klippt gräs som hindrar pollinering.

- Både växter och bin måste få leva - ytterst handlar det om en överlevnad också för människorna, skriver Tillman i sitt medborgarförslag till kommunfullmäktige i Gagnef.

Får Lars-Olov Tillman som han vill kommer Gagnef att tillåta gräsklippare endast för att ansa gräsmattor på kommunens fotbollsplaner.

Folkmusikmässa i Mockfjärd

u Mockfjärds kyrkokör med instrumentalister och solister framför på söndag kväll folkmusikmässan I välsignan och fröjd. Det sker i Mockfjärds kyrka.

Hans Kennemark, välkänd i folkmusikkretsar, har gjort arrangemangen på folkmusik från Halland och Västergötland. Alf Hambe står för en text där varje ord vägts på guldvåg.

Torbjörn Cervin är sångsolist och för musiken står Elisabeth Lagergren och Matts Arnberg, fiol, Odd Maad, flöjt, Bernt Andersson, gitarr, Mats Ericsson, bas, och Anna-Karin Lisell, orgel. Dansare är Annelie och Lars Kjellersson. Karin Andersson är dirigent och Jan Svensson liturg.

Mer läsning

Annons